Barni a génjeiben hordozza a szőlészet, borászat mesterségét, hiszen az apai és nagyapai szőlőkben és pincékben nőtt fel, Somlón. Bár borászati technikumba járt, egy ideig úgy látszott, hogy más hivatás felé kacsingat, mivel a Dunaújvárosi Főiskolán, majd a Miskolci Egyetemen kohómérnöki szakon végzett. De mint ahogyan mondják, a vér nem válik vízzé, így ő sem tudott elszakadni a családi hagyományoktól. Először az Tokaj-Hegyaljai Borvidéken, Tállyán dolgozott, majd 2005 januárjától az Angyal Borászat és Szőlőbirtok szakmai vezetője, de saját pincészettel és szőlőbirtokkal is rendelkezik. A szőlészet 2007-ben 0,4 hektár saját és 2 hektár bérelt szőlő művelésével indította el a pincészetét. Jelenleg 10 hektárnyi területen termel furmintot és hárslevelű fajtákat. “Szeretek kísérletezni, a borvidéken nem megszokott fajtákat kipróbálni, de természetesen tisztelem és termesztem az őshonos szőlőket is. A mai kor adta kezelő és segédanyagokat (fajélesztők, tápsó, enzim, derítőszerek) szinte minden esetben használok a boraim készítésénél, mert általuk jobb, tartalmasabb, eltarthatóbb terméket tudok letenni a fogyasztó asztalára.”