(Magyar) Péter Pince
(Magyar) Tokaj
(Magyar) Péter Ákos
(Magyar) Péter Ákos
(Magyar) borász

Tokaj-Hegyalja kiváló adottságú dűlőin gondozzuk szőlőnket. Ez a vidék nekünk otthon, ahová nap mint nap hazatérünk. Ismerünk minden göröngyöt, erős kézzel és féltő gondoskodással válogatjuk a legtöbbet ígérő gyümölcsöt. Ez nemcsak egy táj a sok közül: ez a nap melege, a levegő mozgása, az ég áldása, erő és hit. Generációk jelenléte a szőlőben, sorok közötti bolyongás.

Az öt hektáros területen termesztett fajtáink helyettünk mesélnek a Tokaji hegyekről. S a tőkéket, ha kérdeznénk, azt mondanák: itt mindig más-más illatot hoz a szél, és köveken sütkérező gyík is akad. A tőkén várakozó gyümölcs nagyra nő: benne van szél, eső, napfény s ígéret. Öt hektáron osztozunk, mi és a természet.

Pincénkben több ezer palack bor pihen. Készítik magukat barátnak, vendégnek, családnak. Különleges alkalmakra várnak az aszúk, a szamorodnik, a máslások és fordítások.

A kis területen termesztett fajtákból – kabar, kövérszőlő, zéta – készülő egyedi boraink új társakat keresnek maguk mellé: diófák lombja alatt pihenő padot, hűs verandát, zajos gangot, morzsás asztalt, tiszta poharat, hangos nevetést. Mert legyen akár édes, félédes, száraz vagy félszáraz – a bor sosincs egyedül.

Sorry, this entry is only available in Hungarian.