A Majoros családi birtok a Tokaji borvidék egyik meghatározó, híres településén, Tarcalon található, és a borvidék névadó városáról, Tokaj városáról elnevezett Tokaji hegy lábánál terül el. Jelenleg 6,0 ha szőlőterületen gazdálkodunk, 6 különböző dűlőben (Deák, Agyag, Előhegy, Vinnai, Kövesd, Nagy-Kövesd). Jelenleg 0,85 hektár vár még betelepítésre, de összességében 10 hektárban maximalizálnám végleges birtokméretünket. Évente kb. 25-30 ezer palack bort készítünk, melyek leginkább törzsvásárlóink, borkereskedések, éttermek, szállodaláncok kínálatában jelennek meg belföldön és külföldön is.
Szőlőtermesztésünk visszafogott, kíméletes, ami azt jelenti, hogy a tőkénkénti 1,4-1,8 kg termésmennyiséget/hozamot produkálunk. Egyre inkább használjuk a bio termesztésben elterjedt technológiákat, elhagytuk a felszívódó kemikáliák (permetezőszerek) használatát, a vegyszeres gyomirtást, és nem műtrágyázunk. Meggyőződésem, hogy a szőlő meghálálja azt, ha minél kisebb nyomást gyakorlunk rá, akkor harmonikusan, kiegyensúlyozottan jó minőséget terem.
A borászatban sajátosságunk, hogy csak préselés nélküli, szín léből készítünk borokat, melynek nagyobb részét fahordókban spontán erjesztjük, és hosszabb ideig érleljük. Kisebb tétel hordóhasználat nélkül, reduktív módon készül. Minden évben kipróbálok valami újat, mind a hordóhasználat, mind a szüreti időpont megválasztását tekintve, illetve megpróbálkoztam már hosszan héjon áztatott, héjon erjesztett, valamint szűretlen borok készítésével is. Termékportfóliónkat folyamatosan, fogyasztóink elvárásai szerint alakítjuk. Jelenleg négy féle szárazbor, egy könnyű reduktív sárgamuskotály (Muscat Blanc), két dűlőszelektált furmint (Agyag és Deák), és egy birtokbor, egy magasabb természetes maradék cukortartalmú kései szüretelésű édes bor, ami leginkább egy házasítás/cuvée, illetve az évjárat adta lehetőségek szerint 6 puttonyos aszú készül.
Érett őszibarack, csipetnyi petrol és mészporosnak ható ásványosság az illatában. Kóstolva közepes testet kapunk vibráló savakkal megtámogatva.
Az íz képben tobzódó citrusosság, a háttérben pedig felbukkan az ásványos vonal. Feszes, friss és rendkívül jól iható tétel.
A két Tokaji főfajta, a Furmint és a Hárslevelű 50-50%-os házasítása, öt Tarcali dűlőnkből válogatva, mely megmutatja Tarcal eleganciáját, mediterrán fűszerességét, jól fogyaszthatóságát.