A Götz Pincészet egy kis sváb településen, a festői környezetben elhelyezkedő Hercegkúton található, ami Sárospataktól mintegy 3 kilométer távolságra fekszik. A faluban két pincesor van, a Kőporosi és a Gombos-hegyi, 2002 óta mindkettő a világörökség részét képezi.
A szőlő és a bor szeretete, csodálata és a munka tisztelete családi örökségként meghatározó szerepet játszik a Götz Pincészet életében. Családi vállalkozásunk 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el. Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az összes típusú tokaji bort elkészítsük. A déli, délnyugati fekvésű, régebbi és újabb telepítésű dűlőiben a hagyományos tokaji szőlőfajták mindegyike megtalálható.
A minőség elengedhetetlen eleme a jó pince. A Götz Pincészet riolittufába vájt pincében érleli a borokat, amely 9°C állandó hőmérsékletet tart télen-nyáron. A hordókban borkülönlegességeket érlelünk, tárolunk. A magas páratartalom és a hordókban érlelődő borból származó vegyületek táplálják a pincék falán megjelenő gombatelepeket, a nemespenészt (Cladosporium cellare), amelyek összefüggő réteget képeznek, és egyben a jó pinceklímát is biztosítják.
A megtermelt szőlőt és aszúszemeket a családi gazdaságunk dolgozza fel, amelyekből minőségi borokat és borkülönlegességeket készítünk. Ezeket a Hercegkúton elhelyezkedő, a világörökség részét képező négyszintes Gombos-hegyi pincesoron lévő pincészetben érleljük.
A sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják. Üde, tiszta ragyogású bor. Illatában erőteljes gyümölcs és virágjegyek jellemzik, mely párosul a bor fiatalságával. Ezt a bort reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készítettük. Elegáns, könnyed savakkal rendelkezik, melyek könnyen fogyaszthatóvá teszik.