Az egész 2005-ben indult… A Mézes-mály dűlőben 0,8 hektár területtel. Azóta 17 hektár területen 14 dűlőben, 72 parcellán próbálom nyakon csípni azt a csodálatos titkot, amit a felszín alatt rejt a borvidék.
Ha jellemeznem kellene a borász hivatást, akkor talán azt mondanám, hogy Daniel Craig (007) után talán ez a második legizgalmasabb hivatás. Annyi, hogy mi nem alkalmazunk erőszakot, vagy lőfegyvert, de össze-tettségben, kreativitásban talán még felül is múljuk…
Egy borász munkája a problémamegoldás, ami az alkotói kreatív folyamatot veszi körül. A legfontosabb feladat azt a minőséget a lehető legjobban megtartani, ami a szüret pillanatában a szőlőszemekben rejtőzik. Mert ettől a ponttól minden lépés módosítja az élményt, és ha kiváló a borász, akkor ezt az élményt nagyon mélyen tudja visszaadni
a fogyasztónak.
Tokajról sokan sokféle dolgot mondanak, de a leg szócska mindig benne van az általában érzelmekkel mélyen átszőtt mondanivalóban.
Számomra a tokaji a világ legbonyolultabb borvidéke, ami számos apró titkot rejt. Ezt próbálom palackba zárni és megmutatni neked, aki most egy pohár Balassát kóstolsz éppen.
Nem egy megszokott furmint, nem egy megszokott tokaji bor, teljesen más. Pont ez volt a cél, hogy azonnal mosolyt csaljon annak az arcára aki megkóstolja.
És a kacsa? Hát ez hosszú történet, de igyekeztünk megmutatni a címkén mi is rejtőzik a palackban. Vidám, friss, üde, élettel teli, de mégis elegáns és egyedi. És ha kell simán elszáll, úgy-hogy gyorsan kell fogyasztani amivel nincs is gond mert, könnyed, jól iható. Az első pohár után rögtön jön a követ-kező és a következő… és már el is szállt.
De hát pont ezért készítettük… és a mosolyért, ami az arcodon van.