Szepsy Pincészet
Mád
Szepsy István
Szepsy István
borász

Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is.

A Birtok: A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6 település 22 dűlőjében, Mád központtal.

A Termék: Ennyi szőlőterületről évente átlagosan 38.000 palack szárazbor, 7.000 palack aszú és 12.000 szamorodni típusú bor készül.

A Talaj: A dűlők talaja főként zeolitban, kvarcban és agyagásványokban gazdag, mállott vulkáni riolittufa, amely hőforrásokban átásványosodott, még porózusabbá vált, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivárgó csapadék vizet követve.

A Klíma: A klímára jellemző a forró nyár, hosszú ősz, hűvös tél, az átlagos éves csapadékmennyiség pedig 550 mm.

Furmint
száraz · 2017 · 0,75 l
4 cl
1 dl
1.500 Ft
1 üveg
11.250 Ft
Vinotéka
7.500 Ft
Nyulászó Furmint
2018 · 0,75 l
4 cl
1 dl
1 üveg
15.000 Ft
Vinotéka
11.000 Ft
Szent Tamás Furmint
2016 · 0,75 l
4 cl
1 dl
1 üveg
30.000 Ft
Vinotéka
23.000 Ft
Szamorodni
édes · 177 g/l cukor · 2016 · 0,5 l
4 cl
1.600 Ft
1 dl
4.000 Ft
1 üveg
20.000 Ft
Vinotéka
13.600 Ft
Aszú 6 puttonyos
édes · 270 g/l cukor · 2013 · 0,5 l
4 cl
1 dl
1 üveg
44.000 Ft
Vinotéka
36.000 Ft